Sposób przygotowania:
Wiśniowa delicja
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 180 ml wody i odstawiamy do stężenia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy tężejącą galaretką i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopcie i rozsmarowujemy. Na wierzchu układamy delicje. Dwie galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 400 ml wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta.