Wiśniowe ciacho

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto to wszyscy pochłaniają w mig.

Wiśniowe ciacho

Składniki:

Wiśniowe ciacho

 

  • 4 jajka
  • 17 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 2 słoiki drylowanych wiśni
  • 3 dag kakao
  • krem do tortu ajerkoniakowy
  • 300ml mleka do kremu
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Wiśniowe ciacho
1. Jajka ubijamy z cukrami na puch. Mieszamy z przesianą mąką , proszkiem i kakao. Wlewamy do blachy wyłożonej papierem. Pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Studzimy i kroimy na pół. 2. Wiśnie odsączamy. Krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu kremu, 3/4 kremu wykładamy na ciasto. Kładziemy wiśnie i przykrywamy drugim plackiem. Smarujemy resztą kremu. Dekorujemy czekoladową polewą.

Tagi:

jajko tort jajka