Sposób przygotowania:
Ciasto z masą jabłkowo- wiśniową
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, następnie dodajemy mąkę pszenna wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika. Mieszamy dodajemy miód sztuczny i zimną herbatę. Z białek ubijamy pianę i na końcu dodajemy ją do ciasta. Pieczemy 2 placki każdy do 25 minut w 180 stopniach. W dużej formie. Masa z jabłek: Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na dużej tarce, smażymy z cukrem. Pod koniec dodajemy galaretkę i nadal smażymy, aby jabłka trochę się rozpadły. Masa wiśniowa: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy z cukrem. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym kremem, na końcu dodajemy zmiksowany w osobnym naczyniu dżem. Przełożenie ciasta: Ciasto- 1/4 masy wiśniowej- masa z jabłek- biszkopty namoczone w chłodnej galaretce cytrynowej przygotowanej wg. przepisu, ułożone na ukos na jabłkach- w luki pomiędzy biszkoptami dajemy pozostałą galaretkę cytrynową (tężejącą)- masa wiśniowa- ciasto- dowolna dekoracja