Sposób przygotowania:
Okruch agrestowyKrok 1:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól, cukier trzcinowy, żółtka, margarynę i kakao. Zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie nierówne części.
Ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 2:

Większą część schłodzonego ciasta ścieramy na tarce i rozkładamy równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto lekko podpiekamy. W tym czasie ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem cukru.
Agrest płuczemy i osuszamy. Na podpieczonym cieście układamy agrest i wykładamy pianę z białek. Wyrównujemy.
Krok 3:

Na pianę z białek ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Julita i Aneta