Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-wiśniowe
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika, piec 30 minut w 175 stop. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na połowę. MASA JABŁKOWO-WIŚNIOWA Do rondla wyłożyć marmoladę jabłkową i dżem wiśniowy, wymieszać. Postawić rondel na ogniu i ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia , wsypać galaretki wymieszać. MASA BUDYNIOWA Do miski przełożyć żółtka, dodać obie mąki i pół szklanki mleka, zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać zawiesinę z mąki, zagotować, ostudzić. Masło rozetrzeć w misce, dodając po łyżce zimnego budyniu, zmiksować. SKŁADANIE CIASTA: biszkopt masa jabłkowo-wiśniowa masa budyniowa biszkopt Ciasto posypać cukrem pudrem