Sposób przygotowania:
Wiśniowy całus
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na puch, dodajemy cukier i znów ucieramy aż powstała piana będzie sztywna. Dodajemy żółtka i ucieramy na mniejszych obrotach, na koniec wsypujemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na tortownicę o średnicy 27cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika w temp. 180*C i pieczemy 30min. Mus wiśniowy: Jedną szklankę syropu wiśniowego gotujemy a w drugiej mieszamy budyń. Na gotujący syrop wlewamy rozmieszany budyń i mieszamy do zgęstnienia. Dokładamy masło i energicznie mieszamy aż połączy się z gotującym budyniem. Ciepły mus wykładamy na wystudzony biszkopt i układamy na nim delicje czekoladą do góry. Odstawiamy do wystygnięcia. Pianka wiśniowa: Jogurt chłodzimy i przekładamy do wysokiego naczynia. Śnieżkę ucieramy wg przepisu na opakowaniu i dokładamy do jogurtu. Ucieramy na puch. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody(ok.1/4szkl.) i dodajemy do pianki, mieszamy i wylewamy na delicje. (Mus musi być już wystudzony bo inaczej pianka nam nie stężeje). Wstawiamy do lodówki by pianka stężała. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy i wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki.