Sposób przygotowania:
Wiśniowy sernik na zimno
Ser skręcić przez maszynkę najlepiej dwa razy i utrzeć z cukrem na gładką masę, następnie dolać śmietankę kremówkę i przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody. Powstałą masę podzielić na pół i do jednej części dodać zmiksowane na mus wiśnie i dokładnie wymieszać.
Dno małej tortownicy (20cm średnicy)wyłożyć biszkoptami i wylać na nie jasną część masy serowej i wstawić na kilka minut do lodówki jak masa w formie lekko zastygnie wylać na nią ser z wiśniami i odstawić do zastygnięcia. 1.5 szklanki śmietany ubić na sztywno z cukrem waniliowym i śmietan-fiksem oraz ozdobić nią zastygnięty sernik.
Dno małej tortownicy (20cm średnicy)wyłożyć biszkoptami i wylać na nie jasną część masy serowej i wstawić na kilka minut do lodówki jak masa w formie lekko zastygnie wylać na nią ser z wiśniami i odstawić do zastygnięcia. 1.5 szklanki śmietany ubić na sztywno z cukrem waniliowym i śmietan-fiksem oraz ozdobić nią zastygnięty sernik.
2milutka
iziona
a dziękuję :)
zewa
iziona
Ewa, tak nie do końca, ale kuchenka jest podłączona choć jeszcze z niej nie korzystałam bo instrukcja obsługi mnie rozwaliła :) jedno jest pewne dom przestał przypominać plac budowy :)
zewa
:)
edytaha
Iwonko, poradzisz sobie z instrukcją :) A serniczek cudowny :)
iziona
monikaT83
zbysiowa
iziona
Zostało, zostało więc zapraszam :)
zbysiowa
Z miłą chęcią, dziękuję;)