Sposób przygotowania:
Witrażyki z miodem
W garnuszku rozpuścić masło z miodem,lekko przestudzić dodać przyprawę do pierników,kakao i wymieszać.Na stolnicę przesiać mąkę dodać pozostałe składniki iwymieszać.Dodać letnią margarynę z miodem i przyprawami.Zagnieść ciasto aż będzie gładkie i lśniące.Włożyć do woreczka foliowego i włożyć na 3-4 godz do lodówki.
Ciasto podzielić na kawałki i rozwałkować na grubość około 0,5 cm.Wykrawać foremkami gwiazdki w środku każdej zrobić foremką mniejszą gwiazdkę.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.W każdej małej gwiazdce położyć landrynkę.
Piec w temperaturze 160 st około 10 min do lekkiego zrumienienia.Pierniczki pozostawić po wyjęciu na blasze aż rozpuszczona landrynka trochę stężeje.Zimne udekorować wg własnej wyobraźni lukrem lub pozostawić nie udekorowane.
Ciasto podzielić na kawałki i rozwałkować na grubość około 0,5 cm.Wykrawać foremkami gwiazdki w środku każdej zrobić foremką mniejszą gwiazdkę.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.W każdej małej gwiazdce położyć landrynkę.
Piec w temperaturze 160 st około 10 min do lekkiego zrumienienia.Pierniczki pozostawić po wyjęciu na blasze aż rozpuszczona landrynka trochę stężeje.Zimne udekorować wg własnej wyobraźni lukrem lub pozostawić nie udekorowane.
monikaT83
marietta