Sposób przygotowania:
Włoska zapiekanka z pikantnym farszem rybnym
W dużym garnku zagotować 3 l wody, posolić, wsypać makaron, ugotować. W tym czasie umyte pieczarki grubo posiekać. Włożyć na mocno rozgrzany na dużej patelni tłuszcz, podsmażyć aż do odparowania soku. Dodać posiekaną cebulę i chwilę calość smażyć. Włożyć na patelnię na wpół rozmrożone filety i na silnym ogniu smażyć mieszając a następnie rozgniatając po rozmrożeniu drewnianą łyżką. Gdy mięso ryb zbieleje dodać wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę utrzymywać na dość silnym ogniu by odparować nadmiar wilgoci. Makaron odcedzić, bardzo dokładnie osączyć z wody po czym wymieszać z rozbitymi jak an jajecznicę jajkami i połową startego sera. W dużym ogniotrwałym pómisku wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką ułożyć połowę makaronu, następnie równą warstwą farsz, przykryć pozostałą ilością makaronu. Posypać z wierzchu resztą startego sera. całość wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 25-30 minut (na wierzchu zapiekanki powinna powstać twarda skorupka). Podawać z różnymi surówkami i marynatami.