kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Włoski schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serowa inwazja smakoszy serów.

Włoski schabowy

Składniki:

Włoski schabowy

 

 

Sposób przygotowania:

Włoski schabowy
Schabowego pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce. Do sera dodać bułkę tarta i wymieszać razem. Jaja roztrzepać w misce. Rozbite schabowe po solić i po pieprzyc, następnie zamoczyć je w jajkach później w bułce tartej z serem. Przyciskać panierkę tak żeby dobrze przykleił się ser. Patelnię wstawić na ogień, wlać ojej. Gdy będzie już rozgrzany włożyć schabowe. Pilnować je żeby ser się nie spalił.. W miedzy czasie na talerz włożyć ziemniaki i buraczki lub jakiś inny dodatek a na koniec ułożyć na talerzu gotowego schabowego po włosku ;)