justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Włoskie ciasteczka z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciastka piecze się zaledwie 15 minut.

Włoskie ciasteczka z migdałami

Składniki:

Włoskie ciasteczka z migdałami

 

  • papier do pieczenia Paclan
  • 300 g migdałów
  • 300 g mąki
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • sól
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • starta skórka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Włoskie ciasteczka z migdałami
Połowę migdalow zmiksowac w malakserze na drobna kasze. Migdaly rozdrobnione i cale wymieszac z pozostalymi skladnikami, zagniesc twarde ciasto. ciasto podzielic na czesci i zrolowac. Ulozyc na papierze do pieczenia, na blasze. Piec w 120 stopniach. Wyjac podpieczone, ostudzic, pokroic w ukosne kromki. Posmarowac wierzch jajkiem roztrzepanym z odrobina mleka lub wody. Ponownie wstawic do piekarnika. Piec az sie zarumienią. Ostudzic, obrocic i posmarowac jajkiem z drugiej strony, podpiec. Trzymac w suchym miejscu, z czasem staja sie bardziej kruche.

Tagi:

jajko jajka