agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Włoskie gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

gołąbki bezmięsne, pyszne:)

Włoskie gołąbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Włoskie gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Włoskie gołąbki
ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kostki grzybowej. w tym czasie sparzamy kapustę włoską i oddzielamy liście. pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. ugotowany ryż odcedzamy i przekładamy do pieczarek. doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładamy drugą łyżkę masła. całość dokładnie mieszamy. liście kapusty wypełniamy farszem , około 2 łyżek stołowych. zawijamy jak krokiety. na dno garnka kładziemy 2-3 liście kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą ( do połowy garnka) , doprowadzamy do wrzenia po czym zmniejszamy ogień i tak dusimy 30 minut. po tym czasie gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 30 minut w temp 150 stopni( z termoobiegiem). podawać z sosem grzybowym smacznego:)
Włoskie gołąbki
zapach gołąbków roznosi się po całym domu, są przepyszne:)
Włoskie gołąbki
zapach gołąbków roznosi się po całym domu, są przepyszne:)
Włoskie gołąbki
zapach gołąbków roznosi się po całym domu, są przepyszne:)
Włoskie gołąbki
zapach gołąbków roznosi się po całym domu, są przepyszne:)

Tagi:

ryż gołąbki