Sposób przygotowania:
Włoskie gołąbki
ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kostki grzybowej. w tym czasie sparzamy kapustę włoską i oddzielamy liście. pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. ugotowany ryż odcedzamy i przekładamy do pieczarek. doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładamy drugą łyżkę masła. całość dokładnie mieszamy. liście kapusty wypełniamy farszem , około 2 łyżek stołowych. zawijamy jak krokiety. na dno garnka kładziemy 2-3 liście kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą ( do połowy garnka) , doprowadzamy do wrzenia po czym zmniejszamy ogień i tak dusimy 30 minut. po tym czasie gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 30 minut w temp 150 stopni( z termoobiegiem). podawać z sosem grzybowym smacznego:)
![Włoskie gołąbki Włoskie gołąbki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wloskie-golabki-69696.jpg)
![Włoskie gołąbki Włoskie gołąbki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wloskie-golabki-69697.jpg)
![Włoskie gołąbki Włoskie gołąbki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wloskie-golabki-69698.jpg)
![Włoskie gołąbki Włoskie gołąbki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wloskie-golabki-69699.jpg)