goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Włoskie pierożki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pracochłone, jednak smaczne i warte swojej pracy

Włoskie pierożki

Składniki:

Włoskie pierożki

 

  • ciasto:
  • mąka 1/2 kg
  • jaja 4 sztuki
  • ciepła woda ile zabierze
  • sól szczypta

 

  • farsz:
  • łopatka 20 dag
  • wołowina 20 dag
  • metka 10 dag
  • wątróbka drobiowa 20 dag
  • parmezan 20 dag
  • bulion 1 l
  • cebula 2 sztuki
  • jajko 2 sztuki
  • wino 1 kieliszek
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • masło

Sposób przygotowania:

Włoskie pierożki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę o odstawiamy na kilka minut. Przygotowujemy farsz: cebulę ciekamy, podsażamy na maśle. Następnie dodajemy do niej zmielone mięso, wątróbkę, metkę, wlewamy woni, doprawiamy do smaku. Od czasu do czasu podlewamy bulionem, odparowujemy. Na koniec wlewamy wino, wsypujemy starty parmezan, Farsz mieszamy, studzimy. Ciasto cienko rozwakowujemy, wykrawamy krążki. Na każdy nakłądamy farsz, zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy.