Sposób przygotowania:
Włoskie roladki w pomidorach
Ogórki konserwowe pokroić w plastry. Sznycle umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Cebulę obrać, umyć, połowę pokroić w krążki. Na mięsie położyć po 1 plastrze boczku, ogórki i krążki cebuli. Zwinąć, spiąć wykałaczkami. W brytfannie rozgrzać oliwę, zrumienić roladki, wyjąć. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Czosnek obrać, opłukać, posiekać, resztę cebuli też posiekać. Czosnek i cebulę dusić na tłuszczu po mięsie. Dodać przetarte pomidory, bulion i roladki. Dusić w piekarniku 30minut, polewając sosem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do mięsa 5minut przed końcem duszenia. Ser zetrzeć na tarce. Roladki wyłożyć na półmisek, polać sosem, posypać startym serem.