bogini8

bogini8

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Wloskie spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna kolacja z lampka czerwonego wytrawnego wina...

Wloskie spaghetti

Składniki:

Wloskie spaghetti

 

  • paczka makaronu Spaghetti
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/2 -1 cebuli
  • 30% koncentrat pomidorowy
  • oliwa z oliwek
  • 2 czerwone papryki
  • 1/2 kg mielonego mięsa /wołowe i wieprzowe/
  • 1 jajo
  • Parmezan
  • przyprawa do Spaghetti /Kamis/
  • chili /Kamis/ do smaku
  • bazylia, oregano
  • szczypta cukru
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Wloskie spaghetti
Pokrojony w drobną kosteczkę czosnek i cebulę zeszklić na małej ilości oliwy, następnie dodać koncentrat, 200ml wody i pokrojoną w kostkę paprykę, dodać przyprawy do smaku, wszystko to dusić na małym ogniu. Oddzielnie przesmażyć zmielone mięso i dodać do gotującego sosu. Przygotowany sos dusić 1/2 godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.Jesli sos jest za kwasny mozna dodac sczypte cukru. Na koniec dodajemy roztrzepane jajo i chwilę gotujemy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Nakladamy na telerz makaron, na to sos i posypujemy Parmezanem.calosc mozna udekorowac siwezymi listkami bazylii. Smacznego