aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Włoskie szaszłyki

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szaszłyki z mięsa przekładane mozzarellą i suszonymi pomidorkami na ostro

Włoskie szaszłyki

Składniki:

Włoskie szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Włoskie szaszłyki
Pierś z kurczaka dzielimy na kawałki, wrzucamy do woreczka, dolewamy kilka łyżek oleju i wsypujemy przyprawę Winiary. Zostawiamy w lodówce na noc. Mozzarellę dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy pomidorkiem z oleju, cukinię kroimy w plastry, cebulę dzielimy na cząstki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie wszystkie składniki. Posypujemy suszoną bazylią. Grillujemy kilka minut z każdej strony.