Sposób przygotowania:
Włoskie Tiramisu
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę, a następnie dodać serka mascarpone, ubijając, aż masa zgęstnieje. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę i wszystko razem mieszamy. Teraz możemy zająć się naszymi spodami biszkoptowymi. Potrzebujemy je nasączyć kawą i alkoholem (2 łyżeczki kawy zalewamy wrzątkiem - około 150ml wody, gdy ostygnie dodajemy alkohol i kilka kropel aromatu rumowego, można użyć też migdałowego). Nasączony biszkopt posypujemy cienką warstwą kakao, a następnie smarujemy masą. Znowu posypujemy kakao, kładziemy drugi biszkopt, kakao i masę. Wierzch masy znowu posypujemy warstwą kakao. Gotowe tiramisu wkładamy do lodówka na kilka godzin albo na całą dobę, po wyjęciu z lodówki posypać cienką warstwą kakao.
msewka
elzbieta8960