agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

włoskie zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszna przystawka, idealna kolacja

włoskie zapiekanki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

włoskie zapiekanki

 

  • bułka ciabatta 2 szt
  • masło czosnkowe
  • grzyby mogą być pieczarki brązowe, oyster , shitaki
  • mozarella tarta
  • pomidor 1 szt
  • bazylia świeża
  • mozarella biała 1 szt

 

Sposób przygotowania:

włoskie zapiekanki
grzyby kroimy w paski, dobrze podsmażamy na maśle czosnkowym. pieczywo przekrajamy i każdą strone smarujemy masłem. układamy: grzyby, mozarellę tartą, pokrojone w kosteczkę pomidory , listki świeżej bazylii. całość przykrywamy plastrami mozarelli białej.
wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut w temp 180 stopni. ser powinien się roztopić.

Smacznego:)
włoskie zapiekanki
chrupiące pieczywo, roztopiony ser i soczyste pomidory. pycha:)
włoskie zapiekanki
Etap 2

Tagi:

tarta grzyby