Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mój dzisiejszy obiad - po prostu wspaniały! nadzienie do roladek idealnie komponuje się z całą resztą

Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym
Cebulę i dynię kroimy w kostkę, przesmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu, jeśli zacznie się przypiekać a dynia będzie bardzo twarda to można delikatnie podlać wodą. Wołowinę dzielimy na 3 plastry, cienko je rozbijamy, układamy po plasterku boczku i rozkładamy uprażoną cukinię. Zawijamy roladki i obwiązujemy sznurkiem. W garnku rozgrzewamy nieco oliwy, przesmażamy roladki, następnie zalewamy wodą, dodajemy sól, pieprz i gotujemy do miękkości. Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy na maśle, dodajemy do gotujących się roladek. Ok. 4 łyżki mąki prażymy na suchej patelni, gorącą mąkę łączymy z zimną wodą i przygotowaną zasmażke wlewamy do roladek - gotujemy sos. Roladki z sosem najlepiej smakują z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym
Etap 1 cukinię smażymy z cebulka do miekkosci
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym
Etap 2 na ubitej wołowinie kładziemy boczke
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym
Etap 3 dodajemy również usmażoną dynie...
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym
Etap 4 roladki owijamy a nastepnie smazymy