Sposób przygotowania:
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym
Cebulę i dynię kroimy w kostkę, przesmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu, jeśli zacznie się przypiekać a dynia będzie bardzo twarda to można delikatnie podlać wodą. Wołowinę dzielimy na 3 plastry, cienko je rozbijamy, układamy po plasterku boczku i rozkładamy uprażoną cukinię. Zawijamy roladki i obwiązujemy sznurkiem. W garnku rozgrzewamy nieco oliwy, przesmażamy roladki, następnie zalewamy wodą, dodajemy sól, pieprz i gotujemy do miękkości. Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy na maśle, dodajemy do gotujących się roladek. Ok. 4 łyżki mąki prażymy na suchej patelni, gorącą mąkę łączymy z zimną wodą i przygotowaną zasmażke wlewamy do roladek - gotujemy sos. Roladki z sosem najlepiej smakują z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.