Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Małe wołowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki podajemy z sosem pieczarkowym, ryżem i surówką.

Małe wołowe roladki

Składniki:

Małe wołowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Małe wołowe roladki
Z oliwy, octu winnego i rozmarynu przygotowujemy marynatę, w której trzymamy kotlety z ligawy przez co najmniej 24 godziny (kotlety powinniśmy wcześniej rozbić tłuczkiem do mięsia. Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy do miękkości z kilkoma łyżkami wody, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie kładziemy po łyżce ostudzonych pieczarek i zwijamy roladki, które obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczkami. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju, a gdy będą już ładnie podsmażone podlewamy je odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu około 30-40 minut. Podajemy z sosem pieczarkowym, ryżem i surówką.

Tagi:

ligawa