eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam wołowe rolady z farszem z kiełbasy podwawelskiej, cebuli i ogórka małosolnego. Do sosu dodałam składniki jak w nadzieniu.

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

Składniki:

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

mięso

  • 10 dużych płatów mięsa wołowego na rolady

farsz

  • 500 g kiełbasy podwawelskiej
  • 4 duże cebule
  • 6 dużych ogórków małosolnych
  • 10 łyżeczek musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

dodatki

  • białe, bawełniane nici do obwiązania rolad

Sposób przygotowania:

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

przygotowanie farszu

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym
Przygotować słupki kiełbasy, ogórka i cebuli.

Kiełbasę i ogórki małosolne pokroić w słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w pióra. Odłożyć po 30 słupków kiełbasy, ogórka i cebuli.

przygotowanie farszu cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym
Pokroić w kostkę pozostałe ogórki, kiełbasę i cebulę.

Pozostałą kiełbasę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę.

przygotowanie rolad

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym
Tłuczkiem rozbić płaty mięsa wołowego...

Płaty mięsa wołowego rozbić tłuczkiem do mięsa.

przygotowanie rolad cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym
Oprószone solą i pieprzem mięso posmarować musztardą.

Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.

przygotowanie rolad cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

Na każdym płacie mięsa ułożyć po trzy słupki kiełbasy, ogórka i cebuli.

przygotowanie rolad cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

Rolady ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianą, białą nicią.

przygotowanie rolad cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

W brytfannie rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.

przygotowanie rolad cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

Do rolad dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, ogórki i cebulę. Dodać musztardę, przyprawę do mięs, słodką paprykę i czosnek granulowany. Całość chwilę smażyć. Rolady podlać wodą i dusić aż będą miękkie.

przygotowanie rolad cd

Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

Miękkie rolady wyjąć, odwinąć z nici i ułożyć na półmisku. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Ja podałam rolady z młodymi ziemniakami i młodą kapustą. Smacznego!


Tagi:

danie mięso