Sposób przygotowania:
Wołowe rolady Eli z kiełbasą i ogórkiem małosolnymprzygotowanie farszu
Kiełbasę i ogórki małosolne pokroić w słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w pióra. Odłożyć po 30 słupków kiełbasy, ogórka i cebuli.
przygotowanie farszu cd
Pozostałą kiełbasę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
przygotowanie rolad
Płaty mięsa wołowego rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie rolad cd
Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd
Na każdym płacie mięsa ułożyć po trzy słupki kiełbasy, ogórka i cebuli.
przygotowanie rolad cd
Rolady ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianą, białą nicią.
przygotowanie rolad cd
W brytfannie rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd
Do rolad dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, ogórki i cebulę. Dodać musztardę, przyprawę do mięs, słodką paprykę i czosnek granulowany. Całość chwilę smażyć. Rolady podlać wodą i dusić aż będą miękkie.
przygotowanie rolad cd
Miękkie rolady wyjąć, odwinąć z nici i ułożyć na półmisku. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Ja podałam rolady z młodymi ziemniakami i młodą kapustą. Smacznego!