Anyzkowo

Anyzkowo

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

Rolady wołowe z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne śląskie rolady z aromatyczną kapustą kiszoną. Są idealne na obiad z dodatkiem klusek śląskich.

Rolady wołowe z kapustą kiszoną

Składniki:

Rolady wołowe z kapustą kiszoną

 

Sposób przygotowania:

Rolady wołowe z kapustą kiszoną
Mięso rozbij na cienkie plastry. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wsyp mieszankę zupy kapuśniak i smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wsyp kminek i pieprz. Każdy plaster mięsa posyp papryką, czosnkiem niedźwiedzim oraz pieprzem. Na każdym płacie ułóż wcześniej przygotowaną kapustę. Zwiń w roladkę i obtocz mięso w mące tak aby się skleiło. Na patelni rozgrzej olej. Mięso obsmaż z dwóch stron. Przełóż do garnka i zalej gorącym bulionem. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 50-60 minut.