Sposób przygotowania:
Wołowe zrazy trochę inaczejEtap 1
Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 2
Kiełbasę przekroić na pół, następnie wzdłuż w ćwiartki. Ogórki pokroić w ćwiartki, cebulę w grube piórka, pomidory przekroić na pół. Na każdym plastrze mięsa ułożyć po kawałku kiełbasy, ogórka, pomidora i po trochu cebuli.
Etap 3
Zwinąć w ścisłe roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki mocno zrumienić na rozgrzanym oleju.
Etap 4
Zrumienione mięso zalać 2 szklankami wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 5
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (mi to zajęło ok. 90 minut). W razie potrzeby podczas duszenia dolewać więcej wody.
Jak roladki będą już miękkie zdjąć je na talerz, a sos lekko odparować.
SylaUla