Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wołowina duszona z Hongkongu

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Imbir i marchewkę pokroić wzdłuż w paseczki (długości 5 cm). Wołowinę pokroić w

Wołowina duszona z Hongkongu

Składniki:

Wołowina duszona z Hongkongu

 

 

  • 225 g marchewki

 

  • 500 g wołowiny bez kości

 

 

  • 2 łyżki oleju roślinnego

 

  • 1 cebula, pokrojona na plasterki

 

  • 2 łyżki brązowego cukru

 

  • 1/2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków

 

  • 2 łyżki sosu sojowego

 

  • 1 łyżka wytrawnego sherry

 

  • 2 łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

Wołowina duszona z Hongkongu
Imbir i marchewkę pokroić wzdłuż w paseczki (długości 5 cm). Wołowinę pokroić w cienkie plastry, a następnie w drobne paski. Pomidory pokroić w wąskie cząstki.
W woku lub na patelni dobrze rozgrzać olej (3 minuty). Dodać cebulę, imbir, pomidory i marchew, smażyć 3 minuty. Następnie dodać cukier, przyprawę chińską, sos sojowy, sherry, wodę i sól do smaku. Mieszając, smażyć 8 minut.