Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Wołowina marynowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulki i szczypior posiekać.

Wołowina marynowana

Składniki:

Wołowina marynowana

 

  • Danie dla 6 osób:
  • 6 cienko krojonych steków wołowych,
  • ¼ szklanki sosu sojowego,
  • 1 łyżka cukru,
  • 2 łyżki oleju sezamowego,
  • 4 drobne cebulki dymki wraz ze szczypiorem,
  • 3 łyżki ziaren sezamowych,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • produkty Galeo: łyżka imbiru,
  • 2 łyżki musztardy ostrej.

Sposób przygotowania:

Wołowina marynowana
Sos sojowy, musztardę, cukier, olej sezamowy, imbir, cebulkę, szczypiorek i 2 łyżki ziarna sezamowego starannie wymieszać. Mięso zalać marynatą i odstawić na ok. 15 min. Następniewyjąć steki,usunąćresztki przypraw i smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach ok. 5 min. Podawać polane marynatą i posypane ziarnem sezamowym.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl