Sposób przygotowania:
Wołowina po witenamsku
Dymki oczyścić, umyć, posiekać. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Z oleju, dymki, czosnku, imbiru i papryki przygotować marynatę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, włożyć do marynaty na 10minut. Papryki umyć, usunąć gniazda nasiene, pokroić w paski. Cebule obrać, umyć, pokroić w talarki. Fasolkę umyć, gotować 5minut w osolonym wrzątku, odcedzić i osączyć. Pędy bambusa oczyścić, pokroić w słupki. Do rozgrzanego woka wrzucić mięso, smażyć 5minut, włożyć fasolkę, smażyć 2minut, dodać paprykę, cebulę, bambus i kiełki. Smażyć 2minuty. Wlać pozostałą marynatę po mięsie, sos sojowy, wymieszać, smażyć 2minuty i od razu podawać.