kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Wołowina w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pięknie wygląda i wspaniale smakuje :)

Wołowina w cieście francuskim

Składniki:

Wołowina w cieście francuskim

 

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • rozmaryn
  • 6 łyżki oleju
  • żółtko
  • ciasto francuskie
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wołowina w cieście francuskim
Mieszamy 1 łyżkę oleju z 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i tym nacieramy mięso. Odkładamy na 30 minut. Następnie obsmażamy mięso na reszcie oleju.Na części ciasta kładziemy mięso. Resztę ciasta kroimy na paseczki i układamy z nich na mięsie kratkę. Sklejamy kratkę z ciastem na spodzie. Wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 230*C a potem jeszcze 45 minut w 180 *C.