Sposób przygotowania:
Wołowina w pomidorach
Mięso opłukać i pokroić na duże kawałki , wymiary 2cm X 2 cm.Cebulę obrać i każdą pokroić na osiem części. Paprykę opłukać , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w 1 centymetrowe paski.Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. W garnku o grubym gnie rozgrzać olej i smażyć mięso ze wszystkich stron przez 150 minut , uzyska delikatny brązowy kolor.Dodać 1 szklankę wody zimnej , przemieszać, popieprzyć, przykryć pokrywką i dusić przez 30 minut. Następnie do garnka dodać cebulę i paprykę, wszystko wymieszać i dusić razem przez 10 minut. Po tym czasie do garnka z mięsem i warzywami dodać puszki pomidorów. wszystko wymieszać i dusić razem przez następne 10 minut.Następnie odkrywamy garnek i wszystko smażymy bez przykrycia , do odparowania wody przez 15 minut.Gotowe mięso solimy i dodajemy starty ser, mieszamy , wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.