Sposób przygotowania:
Wołowina w porach
Mięso pokroić na duże porcje, cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę i mięso i kapelusze grzybów. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Pory i marchewki pociąć w słupki. Pokrojone warzywa włożyć do garnka. Podlać 2 litrami wody, dodać kostki rosołowe. Przykryć garnek i gotować mięsko (ponad godzinę) na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec gotowania dodać drobno posiekany koperek. Danie podawać np. z kaszą i przyozdobione świeżymi ziołami. http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1054/884/
45Kazik
Co to jest takie jasne pod mięsem? Nie wyglada na kaszę ani nic mi znanego.
pinecha
chodziło mi o sam smak z grzybów, mam jeszcze cały worek suszonych więc jestem rozrzutny ;-)
anullka7