anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Wołowina w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso wołowe w sosie robi się dość długo ale naprawdę warto.bo smak prawdziwego sosu nie ma porównania z sosem pieczeniowym z woreczka.

Wołowina w sosie

Składniki:

Wołowina w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie
Mięso należy kupić z pewnego źródła, umyć i osuszyć pokroić na kawałki. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso oraz wkroić cebulę dodać ziele angielskie, listki laurowe oraz kminek mięso dusić około 40 minut, następnie doprawić do smaku i na małym ogniu smażyć do zrumienienia, wręcz delikatnie przypalać i podlewać wrzątkiem. Gdy zrobi się nam dość duża ilość sosu to zagęścić go mąką rozmieszana z 1/2 szkl.zimnej wody. Zagotować.