Sposób przygotowania:
Wołowina w wianuszku z cukinii
Wołowinę pokrój w plastry, przesmaż na rozgrzanym maśle (sklarowanym) ze wszystkich stron, podlej winem. Gdy wino lekko odparuje alkohol dodaj pokrojoną w piórka cebulę,skrop sosem sojowym, posyp pieprzem do smaku i duś na wolnym ogniu,podlewając bulionem aż wołowina będzie miękka.Sos powinien być zredukowany. Gdy mięso przestygnie pokrój je w paseczki, skrop słodko pikantnym sosem chili w takiej ilości , jak ostro lubisz jeść, wymieszaj z sosem z pieczenia.Z jaja, 100 ml wody i 1 łyżki mąki i 1 łyżki sosu sojowego przygotuj lane ciasto o konsystencji śmietany. Obierz cukinię, wytnij ze środka najszerszy kawałek, pokrój go na plastry z których wyjmij gniazda nasienne. końcówki wkorzystaj do innej potrawy. Cukinię posól, popieprz, zanużaj w cieście i panieruj w w otrębach owsianych. Smaż ją na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W plastry (wianuszki) cukinii nakładaj podgrzane mięso. Podawaj od razu gorące ozdobione liśćmi selera i kawałkiem czerwonej, słodkiej papryki.
przysmak