anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Wołowina w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso wołowe jest bardzo zdrowe ważne jest aby go starannie przygotować i dość długo dusić aby było miękkie i soczyste.

Wołowina w sosie

Składniki:

Wołowina w sosie

 

  • 1 kg wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • 2 łyżki delikatu do mięs
  • 500 ml bulionu wołowego

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie
Mięso pokroić na plastry około 1.5 cm. Następnie umyć i osuszyć. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić około 15 minut, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę, oraz opruszyć delikatem do mięs dodać ziele angielskie i listek laurowy, dusić czasem odwracając mięso około 1 godziny, często podlewać mięso bulionem a sos stworzy się sam.