Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie chrzanowo-jabłkowym
Mięso umyć, włożyć do osolonego wrzątku, dodać liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, ugotować do miękkości.
Jabłko obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Do jabłka dodać taką samą ilość świeżo startego chrzanu. Doprawić olejem roślinnym, octem, śmietaną, solą, cukrem i czarnym mielonym pieprzem.
Mięso po ugotowaniu pokroić w dość grube plasterki, podawać z sosem chrzanowo-jabłkowym.
Jabłko obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Do jabłka dodać taką samą ilość świeżo startego chrzanu. Doprawić olejem roślinnym, octem, śmietaną, solą, cukrem i czarnym mielonym pieprzem.
Mięso po ugotowaniu pokroić w dość grube plasterki, podawać z sosem chrzanowo-jabłkowym.