cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Wołowina w sosie chrzanowo-jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

wołowina w smacznym sosie

Wołowina w sosie chrzanowo-jabłkowym

Składniki:

Wołowina w sosie chrzanowo-jabłkowym

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie chrzanowo-jabłkowym
Mięso umyć, włożyć do osolonego wrzątku, dodać liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, ugotować do miękkości.

Jabłko obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Do jabłka dodać taką samą ilość świeżo startego chrzanu. Doprawić olejem roślinnym, octem, śmietaną, solą, cukrem i czarnym mielonym pieprzem.

Mięso po ugotowaniu pokroić w dość grube plasterki, podawać z sosem chrzanowo-jabłkowym.