Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie serowym
Kotlety smażymy na maśle po 4-5 minut z każdej strony. Doprawiamy sola i pieprzem.Z pomidorów usuwamy skórkę ( najlepiej sparzyć wtedy sama zejdzie), każdy dzielimy na 4 części i usuwamy nasionka.Miąższ pomidorów siekamy i dusimy chwilkę na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Przyprawiamy je sola, pieprzem i tymiankiem.Wyjmujemy pomidory a tłuszcz podlewamy śmietaną. Dolewamy wermut i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy powoli ser i zioła prowansalskie.Sos powinien być aksamitny. Przyprawiamy go na koniec sola i pieprzem.Ja podaję z mięso polane sosem, z pomidorkami i udekorowane natka pietruszki. wspaniale smakuje ze świeżą chrupiącą bagietka. Smacznego!