PrzepisyChinskie

PrzepisyChinskie

Kucharz
[Przepisów: 8]

Wołowina w Stylu Kantońskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rewelacyjna Wołowina w Stylu Kantońskim Zapraszam na mój profil, wspaniałe przepisy! Zapraszam

Wołowina w Stylu Kantońskim

Składniki:

Wołowina w Stylu Kantońskim

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • 500g polędwicy wołowej, pokrojonej w cienkie plasterki
  • 150g kiełków fasoli mung
  • 250g cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1,5 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki półwytrawnego sherry

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w Stylu Kantońskim
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :1. W średniej misce mieszamy następujące składniki: cukier, mąkę kukurydzianą, sos, połowę „sherry” oraz wołowinę. Wstawiamy pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.2. W  woku podgrzewamy połowę oleju, po czym smażymy cebulę, aż nabierze złoto brązowego koloru, następnie przekładamy do osobnego naczynia. Do tego samego woka wlewamy resztę oleju i smażymy wołowinę partiami, aż zbrązowieje. Usmażoną wołowinę polewamy resztą „sherry”, dodajemy kiełki oraz cebulę. Podgrzewamy nie przestając mieszać, gdy całość będzie wymieszana i gorąca, potrawa jest gotowa do podania.