Sposób przygotowania:
Wołowina z domową harissą
Pomidory sparzamy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę przekładamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę dodajemy do pomidorów. Czosnek przeciskamy przez praskę, a papryczkę chilli kroimy w kostkę, dodajemy do pomidorów. Pomidory polewamy sokiem z limonki, przyprawiamy mieloną kolendrą ,kuminem i świeżą kolendrą wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby smaki się przegryzły. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, kładziemy rozbef i smażymy od 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia. Usmażony rozbef przekładamy na deskę solimy i pieprzymy i odstawiamy na 5 minut aby mięso odpoczęło. Mięso kroimy na plasterki, podajemy razem z domowym sosem harissa.