Sposób przygotowania:
Wołowina z warzywami Bernadetty
Wołowinę kroimy na średniej wielkości kawałki. Ocet winny mieszamy z olejem, doprawiamy pieprzem, zalewamy pokrojone mięso i marynujemy co najmniej 3-4 godziny. Po upływie tego czasu mięso przekładamy na rozgrzaną patelnię z grubym dnem i obsmażamy z obu stron na rumiano, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości, lekko solimy, ściągamy na talerz.Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mieszankę warzyw, podlewamy odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy sok wielowarzywny (z przewagą pomidorowego) oraz podsmażone mięso, dokładnie mieszamy i dalej smażymy. Gdy większość soku odparuje, doprawiamy do smaku ziołami, solą i pieprzem i gorące podajemy do jedzenia.