Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wołowina z warzywami Bernadetty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna wołowina z warzywami

Wołowina z warzywami Bernadetty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wołowina z warzywami Bernadetty

 

  • 30 dag chudej wołowiny
  • 45 dag mieszanki warzyw na patelnię z kukurydzą
  • 300 ml soku wielowarzywnego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól
  • bazylia
  • oregano
  • 1 łyżka masła klarowanego

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z warzywami Bernadetty
Wołowinę kroimy na średniej wielkości kawałki. Ocet winny mieszamy z olejem, doprawiamy pieprzem, zalewamy pokrojone mięso i marynujemy co najmniej 3-4 godziny. Po upływie tego czasu mięso przekładamy na rozgrzaną patelnię z grubym dnem i obsmażamy z obu stron na rumiano, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości, lekko solimy, ściągamy na talerz.Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mieszankę warzyw, podlewamy odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy sok wielowarzywny (z przewagą pomidorowego) oraz podsmażone mięso, dokładnie mieszamy i dalej smażymy. Gdy większość soku odparuje, doprawiamy do smaku ziołami, solą i pieprzem i gorące podajemy do jedzenia.
Wołowina z warzywami Bernadetty
Wołowinę kroimy na średniej wielkości kawałki. Ocet winny mieszamy z olejem, doprawiamy pieprzem, zalewamy pokrojone mięso i marynujemy co najmniej 3-4 godziny. Po upływie tego czasu mięso przekładamy na rozgrzaną patelnię z grubym dnem i obsmażamy z obu stron na rumiano,
Wołowina z warzywami Bernadetty
Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mieszankę warzyw, podlewamy odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy sok wielowarzywny (z przewagą pomidorowego)

Tagi:

wołowina