Wołowina zapiekana z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo

Wołowina zapiekana z fasolą

Składniki:

Wołowina zapiekana z fasolą

 

  • 75 dag mielonej wołowiny
  • 1 kg ugotowanej czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 żółta papryka
  •  po 1 łużeczce czarnego mielonego pieprzu i chili
  • 1,5 l bulionu
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wołowina zapiekana z fasolą
Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć z niej gniazdo nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Olej rozgrzać na dużej patelni i smażyć na nim cebulę z czosnkiem i paprykę. Dodać mięso i doprawić je solą, pieprzem, chili oraz kminkiem. Po 20 min dodać fasolę i całość zalać bulionem. Dusić pod przykryciem jeszcze 20-30 min. Podawać z pieczywem cebulowym.