cobra85

cobra85

Kucharz
[Przepisów: 7]

wołowy gulasz

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z kaszą gryczaną z ogórkiem lub burakami

wołowy gulasz

Składniki:

wołowy gulasz

 

  • rosołowej), pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, 2 listki bobkowe, 3 ziela angielskie oliwka do smażenia .

 

Sposób przygotowania:

wołowy gulasz
Mięsko pokroić na małe cząstki, oprószyć przyprawami i solą i odstawić do lodówki na około godzinkę. Po tym czasie mięsko podsmażyć na patelni ma rumiano, przełożyć do garnka, kolejno obsmażamy na patelni, na rumiano cebulkę pokrojoną w półksiężyce. Dodajemy następnie pieczarki pokrojone w grubsze plastry, dusimy na wolnym ogniu 15 min.. Po 5 minutach dodać startą marchewkę. Dusić wszystko jeszcze 5min. Wszystkie składniki wyłożyć do garnka i dokładnie wymieszać dusić jeszcze wszystko przez 10 minut pod przykryciem posypując z wierzchu natką pietruszki i odstawiamy do przestygnięcia.