Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wspaniały udziec barani

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, natrzeć solą, majerankiem i innymi przyprawami. Lekko skropić przyprawą

Wspaniały udziec barani

Składniki:

Wspaniały udziec barani

 

  • udziec barani
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • tłuszcz do smażenia
  • majeranek
  • tymianek
  • estragon
  • czerwona papryka
  • trochę przyprawy do zup

Sposób przygotowania:

Wspaniały udziec barani
Mięso umyć, natrzeć solą, majerankiem i innymi przyprawami. Lekko skropić przyprawą do zup. Włożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Potem obrumienić na tłuszczu z wszystkich stron i przełożyć do rondla. Cebulę oczyścić, pokrajać w piórka i poddusić na patelni na pozostałym tłuszczu. Dodać do rondla, podlać wodą i dusić na małym ogniu. pomidory sparzyć, obrac ze skórki i dodać do rondla. Dusić aż mięso będzie całkowicie miękkie. podawać z ziemniakami z wody lub ryżem na sypko i zieloną sałatą.