ANECIA

ANECIA

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Wuzetka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozpływa się w ustach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wuzetka

Składniki:

Wuzetka

 

  • upiec biszkopt taki jak robimy na codzień (dodajemy tylko kakao)
  • Masa : 2 duże serki waniliowe homogenizowane
  • 0.5 L śmietany kremówki 30 %
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • cukier waniliowy
  • Polewa : 2 czekolady mleczne
  • 250ml mleka
  • 1 łyżeczka żelatyny

Sposób przygotowania:

Wuzetka
Na upieczony biszkopt wykładamy ubitą śmietanę wymieszaną z serkami waniliowymi,cukrem waniliowym i żelatyna ( rozpuszczona w letniej wodzie ok.8 łyżek wody) miksujemy to wszystko na jednolitą masę i wylewamy na biszkopt.Wkładamy do lodówki i jak masa zgęstnieje polewamy polewą,podgrzewamy mleko dodajemy czekolady i rozpuszczoną żelatynę ( rozpuszczamy w odrobinie mleka ) i dodajemy do polewy, zagotowujemy aż wszystko dobrze się rozpuści,gdy ostygnie polewamy masę serową,chłodzimy Polewa będzie lejąca,ale na drugi dzień zastygnie,polewając ciasto najlepiej obracać blachą,po łyżce będą ślady i nie będzie takiego efektu.SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!