Sposób przygotowania:
Wuzetka z dżemem wiśniowym
Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 3 żółtka, przesianą mąkę i miksujemy aż masa zbieleje. Margarynę rozpuszczamy, dodajemy do masy, mieszamy. Dodajemy dalej mleko i kakao. Powstałą masę wykładamy na blachę i pieczemy 40 minut. Gdy ciasto przestygnie, przekrajamy je na 3 warstwy. Do zaparzonej i przestygniętej mocnej herbaty dodajemy łyżkę spirytusu i zapach rumowy. Każdą warstwę placka nasączamy. Masło ucieramy z cukrem i twarożkiem homogenizowanym. Na pierwszą warstwę ciasta rozprowadzamy dżem, przykrywamy kolejną warstwą, na którą kładziemy krem powstały z masła i twarożku. Przykrywamy ostatnią warstwą. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. POLEWA: W 4 łyżkach mleka rozpuścić 4 łyżki cukru pudru. Dodać pokrojone masło, rozpuścić je, po czym dodajemy kakao i szybko mieszamy. Wyłączamy aby polewa się nie zagotowała.