Sposób przygotowania:
Wykwintna szarlotka .
Zagnieść ciasto, odłożyć 1/4 do zamrażarki na kruszonkę.
Z białek i cukru ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną.
Średnią blaszkę wyłożyć ciastem i posypać połową orzechów.
Wyłożyć jabłka , posypać cynamonem i przykryć pianą.
Pianę posypać resztą orzechów i zetrzeć wyjęte z zamrażarki ciasto ,mamy kruszonkę.
Piec w temp.170stop.około 30 min, sprawdzać !
Z białek i cukru ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną.
Średnią blaszkę wyłożyć ciastem i posypać połową orzechów.
Wyłożyć jabłka , posypać cynamonem i przykryć pianą.
Pianę posypać resztą orzechów i zetrzeć wyjęte z zamrażarki ciasto ,mamy kruszonkę.
Piec w temp.170stop.około 30 min, sprawdzać !
