Sposób przygotowania:
Wyprawa jagodowa :))
*Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło musi być zimne - takie siekamy z mąką i proszkiem. Następnie dodajemy żółtka, cukier puder. Tak zagniatamy ciasto. *1/3 ciasta owijamy w folię i wkładamy na 2 godz do zamrażarki Tortownicę wylepiamy ciastem które nam zostało. Na to wykładamy wcześniej umytr i osuszone papierowym ręcznikiem jagody. Pruszymy kakao na jagody. *Białka ubijamy z cukrem, a pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. *Ciasto, które było w zamrażalniku dzielimy na dwie równe części. Jedną z nich ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy na jagody. Na tej częsci rozłożyć pianę z białek a na koniec drugą część startego ciasta * Całość pieczemy 45 - 50 min w 180 st C