Sposób przygotowania:
Wyśmienity torcik śmietankowy
Biszkopt Białka ubić na sztywną pianę, wsypywać stopniowo cukier, cały czas ubijając. Do masy dodać żółtka,ocet, ubijać przez chwilę, wsypać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec ok 30 minut w temp.180 stop. Wyjąc ciasto, ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 części. Krem Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej kremówki dodać żelatynę, ubić. PONCZ W przegotowanej wodzie, rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny, wymieszać. PRZEKŁADANIE TORTU 1.BISZKOPT 2.DŻEM WIŚNIOWY 3.BISZKOPT 4.KREM ŚMIETANKOWY 5.BISZKOPT 6.KREM ŚMIETANKOWY Każdy placek biszkopta nasączyć ponczem i dopiero nakładać krem. Boki tortu i wierzch posmarować kremem śmietankowym, udekorować kremem śmietankowym , za pomocą, specjalną maszynką do wyciskania kremu na tort. Na torcie ułożyć kupne różyczki z listkami
Sarenka
Netka