Sposób przygotowania:
Wytrawna sałatka śliwkowo melonowaETAP 1:
Owoce i sałatę umyć, osuszyć. Melona obrać ze skóry, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę.
ETAP 2:
Śliwki przekroić na pół, usunąć pestkę, każdą połówkę pokroić na osiem kawałków.
ETAP 3:
Sałatę podrzeć na niewielkie kawałki, dodać do owoców.
ETAP 4:
Cebulę obrać, przekroić na pół, a następnie na cienkie plasterki, rozdzielić palcami na pojedyncze piórka, rozłożyć na wierzchu.
ETAP 5:
Fetę osączyć z zalewy, pokroić w niedużą kostkę, rozłożyć na wierzchu. Skropić olejem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą (ostrożnie, ser już jest słony!), posypać borówką. Jeśli melon był wcześnie schłodzony, można podawać od razu.