czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Wytrawna strucla w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Strucla w cieście francuskim to bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. Do tego naprawdę smaczne:)

Wytrawna strucla w cieście francuskim Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wytrawna strucla w cieście francuskim

 

  • ciasto francuskie,
  • 3 cebule,
  • 750 g mielonego mięsa wieprzowego,
  • duże jajko,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżka bułki tartej,
  • 1/2 pęczka szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Wytrawna strucla w cieście francuskim
Dwie cebule obrać, drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Cebulę dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem. Dodać jajko, bułkę tartą i posiekany szczypior. Wymieszać. Płat ciasta naciąć od góry na 3 paski. Na środku ułożyć farsz mięsny, rozłożyć resztę cebuli pokrojonej w krążki. Boczne paski ciasta zapleść na przemian jak warkocz. Piec około 40 minut w temp. 200st.
Wytrawna strucla w cieście francuskim
Na środku ciasta rozłożyć farsz mięsny .