Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeden podstawowy składnik, trochę dodatków i wytrawne paluchy gotowe, dobre do zup krem, do dipów lub same.

Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kminek
  • ser żółty
  • mleko

Sposób przygotowania:

Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego
Ciasto francsukie kroimy na długie paseczki (nie muszę być bardzo krótkie), układamy je na blaszce. ser żółty ścieramy na wąskich oczkach i posypujemy nim połowę z przygotowanych paluszków. Drugą część paseczków z ciasta francuskiego posmarowałem mlekiem i posypałem kminkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy przez ok. 10 minut. Pyszne na ciepło i zimno.
Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego
pierwszą część posypujemy serem zoltym ..
Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego
drugą część posypujemy kminkiem - zapiekamy