Sposób przygotowania:
Yum Yums w kształcie pączkaWykonanie Yum Yums:
Do misy wsypuje przesianą mąkę.
Margarynę kroimy w kostkę i dodajemy do mąki.
Wsypujemy drożdże sól i cukier.
Obsypujemy rękoma mąką margarynę.
Wlewam wodę i wbijam jajo i zarabiam ciasto .
Zostawiam do wyrośnięcia (będzie widać jak ciasto wyrośnie)
Ciasto wyrosło po 1 godzinie, składałam je w kopertę z 6-8 razy i dopiero przekroiłam je na połowę.
Rozwałkowałam ciasto tak na pół centymetra i szklanką wykrawałam kółka.
Zostawiłam je do wyrośnięcia na około 40 minut.
Piekłam na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni.
Wyjmowałam na papier do pieczenia i odsączały się z tłuszczu.
Lukier:
Do miseczki wsypałam cukier zmielony cytrynowy i zalałam go mlekiem .
Rozmieszałam i polewałam ostudzone pączki lukrem .
Wyszły przepyszne .