gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Z kawą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasto z kawą i masą truskawkową

Z kawą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Z kawą

 

 

Sposób przygotowania:

Z kawą
Upiec cienki biszkopt ciemny Placki Z białek i cukru ubić pianę na sztywno i podzielić je na dwie części. Do jednej części dodawać stopniowo wszystkie żółtka, ubijać całość. Dodać mąkę pszenną z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, lekko mieszając. Do drugiej części piany dodać mąkę ziemniaczaną i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, również lekko mieszając. Na wysmarowaną foremkę wyłożyć ciasto żółte i posypać suchą zmieloną kawą. Na to kłaść łyżką porcje ciasta białego. Piec w temperaturze 150 przez 20 - 30 minut. Po upieczeniu przekroić. Masa Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo małymi porcjami dodawać zmiksowane truskawki, ciągle ucierając. Przełożenie ciasta Ciasto żółte ( dolne) - 1/2 masy - biszkopt ciemny - druga część masy - ciasto ( górne).
Z kawą
Pieczemy cienki ciemny biszkopt z 4 jajek
Z kawą
Na żółte wylane ciasto posypujemy kawą rozpuszczalną
Z kawą
Na kawę rozpuszczalną kładziemy łyżką jasne ciasto
Z kawą
Ucieramy margarynę z truskawkami przekładamy ciasto

Tagi:

jajko jajka