Sposób przygotowania:
Z kawą
Upiec cienki biszkopt ciemny Placki Z białek i cukru ubić pianę na sztywno i podzielić je na dwie części. Do jednej części dodawać stopniowo wszystkie żółtka, ubijać całość. Dodać mąkę pszenną z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, lekko mieszając. Do drugiej części piany dodać mąkę ziemniaczaną i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, również lekko mieszając. Na wysmarowaną foremkę wyłożyć ciasto żółte i posypać suchą zmieloną kawą. Na to kłaść łyżką porcje ciasta białego. Piec w temperaturze 150 przez 20 - 30 minut. Po upieczeniu przekroić. Masa Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo małymi porcjami dodawać zmiksowane truskawki, ciągle ucierając. Przełożenie ciasta Ciasto żółte ( dolne) - 1/2 masy - biszkopt ciemny - druga część masy - ciasto ( górne).